• Vraj takto to bude vyzerať po novom , ale my tak už učíme teraz

          • Ako sme varili bylinkový čaj ...

            V spojenej 1.triede (1.a 3. ročník) sme dnes varili bylinkový čaj. Prvákov čakala v Šlabikári krásna báseň o liečivej rastlinke Podbeľ a tretiaci sa zase učili opisovať pracovnú činnosť. Najskôr sme bylinky spoznávali pomocou obrázkov v power-pointe, potom sme ich ohmatávali, ovoniavali a obzerali v sušenej forme. Každú jednu bylinku sme pridali do veľkého krčahu a neskôr sme bylinky zaliali horúcou vodou. Kým sa bylinky vyluhovali......Prváci sa zdokonaľovali v čítaní a spoznávaní liečivých bylín, bezchybnom prepisovaní názvov ako aj v kreslení byliniek. Tretiaci zatiaľ rozmýšľali a neskôr aj napísali návod, ako uvariť chutný bylinkový čaj. Svoj opis skrášlili kresbou šálky s pariacim sa čajom. Všetkým nám chutilo. A čo bolo iné? Že sme spojili slovenský jazyk s prvoukou a prírodovedou, informatikou a výtvarnou a to všetko alplikovateľné v praxi.

          • Brigáda

          • Ďakujeme lesníkom za ich prácu a pomoc pri vysádzaní hrabov na detskom ihrisku. Spoločnými silami sme to zvládli a veríme, že sme pomohli skrášliť okolie našej obce a budú mať radosť z toho aj obyvatelia.

          • Rómovia recitujú

          • Výlet do Dolného Kubína bol spojený s recitačnou súťažou, ktorá sa konala v Oravskej  knižnici Antona Habovštiaka.

            Odniesli sme si dve 1. miesta :  Kristínka Dávidová

                                                               Dorotka Záslavová

                                             2. miesto :  Vivien Bučková 

                                             3. miesto :  Lukáško Bučko

            Srdečne blahoželáme  a tešíme sa na celoslovenské kolo, ktoré sa bude konať v Košiciach. 

            Boli sme navštíviť aj Oravské múzeum, ktoré patrí medzi najstaršie literárne múzeá na Slovensku a od roku 1983 nesie názov podľa významného slovenského rodáka, básnika, spisovateľa, prekladateľa a právnika, P. O. Hviezdoslava. Sídlom múzea je historická budova Čaplovičovej knižnice v Dolnom Kubíne.