• " Čítajme si..... "

          • NAD PODUJATÍM PREVZALA ZÁŠTITU 

            PREZIDENTKA SLOVENSKEJ REPUBLIKY  

            PANI ZUZANA ČAPUTOVÁ

            Tento rok sme sa zapojili do 14. ročníka "Čítajme si..." . Išlo  o čitateľský maratón, kde sme si mohli vybrať knihu a dokonca čítať v cudzom jazyku. Keďže spolupracujeme s českou školou , ktorá nám poslala knihu MIKEŠ v ich jazyku, skúsili sme si to. Troška sme si lámali jazyk, ale zvládli sme to výborne. Do triedy sme si doniesli naše čitateľské kreslo a striedali sme sa v ňom, pohrúžení do českého jazyka. S ťažkými slovami nám pomohla pani učiteľka a dokonca sme sa dozvedeli veľa nových významov. Ďakujeme za maratón a ďalší super zážitok v našej škole v malebnej dedinke Harmanec.

          • Farebný týždeň v škole

          • Ako si spestriť deň v škole? Alebo niekoľko dní za sebou? Dostali sme nápad oživiť to takto. Päť dní za sebou sme sa obliekli do farby, ktorú sme si určili. Bolo super pozorovať, kto sa ako v daný deň obliekol, ako to zladil. A dokonca sme si v rámci prechádzky všímali aj ľudí, ktorí by v ten deň mohli prísť k nám do školy, pretože ich oblečenie ladilo farebne s naším. Tak sa nám to zapáčilo, že sme si sľúbili, že si to zopakujeme aj nabudúce.

          • Oslava MDD a opekačka

          • My sme začali s oslavou MDD trochu skôr ako 1.6.. Ako sme už písali, navštívili sme Bounce parka a McDonald. To bolo super. A super bola aj opekačka na lesnej správe Mestkých lesov Banská Bystrica v Dolnom Harmanci. Po príjemnej prechádzke do doliny Rakytovo, sme si opekali chutné špekáčky. Pani učiteľky nám spolu s Miťkom nachystali chutnú zeleninku a hostina mohla začať. Ako by to bolo, keby sme po takej fajnotke nemali ešte niečo sladké. O to sa postarala pani riaditeľka, ktorá nám napiekla ceký pekáč výborného ovocného koláča. A samozrejme nesmel chýbať ani náš obľúbený popcorn či škoricové jablká. A taktiež nechýbali ani rôzne hry a náš obľúbený futbal.

            Táto oslava dňa detí bola o to krásnejšia, že ju celú s nami absolvovalo päť dievčat z krízového centra pre rodiny, z Domu svätej Alžbety v Banskej Bystrici. Dostali od nás drobný darček - sladkosť, plyšové hračky a my, nové priateľstvá. Ďakujeme ing. Jozefovi Jankovi za super nápad ako aj sponzoring. Bolo nám super.

          • Návšteva BOUNCE PARKU a McDonald-u v Banskej Bystrici

          • V rámci osláv MDD sme koncom mája navštívili tento úžasný park, plný športových zábaviek a hier pre nás, pre deti. Vybláznili sme sa tam celé dve hodiny a potom príjemne unavení sme sa boli občerstviť v McDonalde. Tam sme si vybrali každý podľa chuti z detského menu, samozrejme s hračkou. Ďakujeme za krásny darček pani učiteľkám a pani riaditeľke.

          • AIESEC

          • V dňoch 23.-24.5. nás poctiliu návštevou Juan (Matej ) zo Španielska a Sabina z Kazachstanu v rámci projektu Aiesec. Dozvededeli sme sa veľmi veľa o týchto krajinách, robili sme rôzne aktivity, zašportovali sme si

            AIESEC je mládežnícke vodcovské hnutie ........

            Vášnivo nás poháňa jedna vec, mier a naplnenie potenciálu ľudstva.

            Vychovávame mladých lídrov

            Veríme, že mládež je kľúčom k formovaniu lepšej budúcnosti. Prostredníctvom našich skúseností sa snažíme rozvíjať mládežníckych lídrov s nasledujúcimi vlastnosťami:

            Posilnenie iných

            Spojte sa so všetkými druhmi ľudí, aby ste dosiahli cieľ väčší ako vy. Takto môžete posilniť ostatných okolo vás.

            Sebauvedomenie

            Prekračovanie toho, čo poznáte, vám otvára nové svety. Nájdite svoje hodnoty, preskúmajte svoje vášne a uvedomte si viac seba samého.

             

            Orientované na riešenie

            Dobrovoľníctvo v zahraničí nie je jednoduché, ale vďaka prekonávaniu výziev sa to oplatí. Naučíte sa, ako sa orientovať na riešenie.

            Svetový občan

            Keď prispejete a uvidíte svoj vplyv v reálnom čase, ukáže vám, že skutočne môžete zmeniť svet.

             

            Náš príbeh sa začal v roku 1966, keď sme boli súčasťou AIESEC v Československu.

            O 27 rokov neskôr, v roku 1993, bol založený AIESEC na Slovensku.

            Od začiatku nášho príbehu sme neustále pomáhali spoločnosti prostredníctvom našich aktivít a projektov.

            Sme mládežníckou organizáciou a naším poslaním na Slovensku je ponúkať mladým ľuďom príležitosti na osobný a profesionálny rozvoj.

            Robíme to tak, že uľahčujeme medzikultúrne výmenné programy vo forme dobrovoľníckych príležitostí alebo stáží.