• Deň jablka

          • Vitamíny obsiahnuté v jablku spomaľujú proces starnutia nášho organizmu. Stačí skutočne jedno jablko denne a budeme sa cítiť aj vyzerať lepšie. Jabloň je u nás najrozšírenejším ovocným stromom a je právom považovaná za najstarší ovocný strom. Denná odporúčaná dávka je aj niekoľko jabĺk, minimálne však jedno. To a ešte viac zaujímavosti sme sa dozvedeli o tomto ovocí. Pomocou prštekov sme si vymodelovali z plastelíny svoje jablko a v pracovnom liste sme blúdili bludiskom a hľadali cestičku v ňom. Ochutnávka bola skvelá, chutilo nám neskutočne. A dokonca máme radu, maska z postrúhaného jablka odstraňuje vrásky. Tak dámy smelo do toho .

          • Naša knižnica v škole

          • Predstavte si, že sme v škole oslávili Medzinárodný deň školských knižníc. Tá naša si to zaslúži a poriadne. Máme v nej kopec úžasných kúskov. Knihy nás naučia veľa snívať, vidieť skrz ilustrácie nádherné fantazijné krajiny, predstaviť si draka, škriatkov, princeznú či dokonca obludu v začarovanom lese. Zahrali sme sa na spisovateľov a predstavili svoju knihu. Ďakujeme, že máme v našej škole miesto, kde sa môžeme na chvíľu ponoriť do sveta, ktorý je na míle vzdialený od našej galaxie.

          • Čistenie studničky v Cenove

          • Október je mesiac úcty k starším. Naša škola každý rok organizuje vychádzku s našimi seniormi, ktorá je spojená s vyčistenim studničky. Tento deň bol krásny a slnečný, čo nás tešilo, malými pretekmi sme si urýchlili cestu a s chuťou sme vyčistili časť studničky. Čakala nás sladká odmena , koláče od našich úžasných senioriek. Na oplátku sme im uvarili čaj a upiekli bublaninu. Spoločne sme si posedeli v spoločenskej miestnosti. A veríme, že o rok nás bude viac a spolu pomôžeme, aby naša obec bola čistejšia.

          • Uvítanie do života

          • Aj tento rok sme boli súčasťou tejto milej udalosti v našej obci. Tešili sme sa obliecť si kroj a s chuťou sme nacvičili piesne a básne našim novým obyvateľom. Veríme, že sa im tu bude páčiť a za pár rôčkov budú súčasťou škôlky a neskôr školy. Ale to si ešte počkáme.

          • Dopravné ihrisko

          • Ďakujeme ZŠ SNP v Banskej Bystrici, že sme ich mohli navštíviť a vyskúšať si, aké to je byť súčasťou cestnej premávky. Riešiť počas jazdy dopravné značky a pravidlá nie je ľahké a zaradiť sa do správneho pruhu bolo tiež miestami na riadny kolaps. S úsmevom sme to zvládli, ale tiež si uvedomujeme, že to nie je len tak šoférovať a byť dobrým vodičom. Aj ako chodci sme to tiež nemali ľahké, je dôležité sa správne pozrieť a zvážiť, či je vhodné prejsť alebo počkať. Pokiaľ je súčasťou križovatky aj semafor je to oveľa jednoduchšie, ale keďže u nás v našej obci nemáme signalizačné zariadenia, musíme byť opatrnejší. Naši malí vodiči dostali diplom za zvládnutie tohto malého kurzu a tešíme sa nabudúce.