• Školský výlet

          • Náš školský výlet sa uskutočnil v Harmaneckej jaskyni, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 821 m na severnom svahu vrchu Kotolnica. Pri výstupe od parkoviska sme prekonali  po prístupovom chodníku 1 420 m a výškový rozdiel 260 m. Stúpanie bolo dosť náročné, ale my sme si ho spríjemnili čítaním deviatich informačných tabúľ. Dozvedeli sme sa o rastlinách a živočíchoch, ktoré tu žijú. Celková dĺžka jaskyne je 3123 m, z toho pre verejnosť je sprístupnená prehliadková trasa s dĺžkou 1020 m. Teplota vzduchu v jaskyni sa pohybuje od 5,8°C do 6,4°C. My sme však tu rozdielnu teplotu nevnímali, boli sme nadšení prostredím jaskyne. Mohli  sme vidieť rybu, hlavu leva, vianočný stromček, strigu a iné vápencové výtvory. Hádzali sme aj peniažky do jazierka. Zažili tiež úplnú tmu, keď sa vypli svetlá. Zážitkov máme kopec a tešíme sa na ďalší spoločný výlet.

          • Svätojánska noc u nás v škole

          • Niekoľkoročnú tradíciu sme si nenechali ujsť ani tento rok. Čarovná noc je veľmi zaujímavá, pretože okrem opekania, hľadáme poklad, ktorý pre nás ukryli Cenovské víly. Okrem toho máme možnosť prespať v škole, čo je veľká sranda. Triedy sa nám zmenili na spacie izby a my sme sa s radosťou vybrali opekať. Keď sme boli dostatočne najedení a vybláznení hrami, prečítali sme si, aké zvyky a tradície sú spojené s touto nocou. A veru je ich neúrekom - pálenie vatier nad dedinou, zbieranie byliniek, spúšťanie ohnivých kolies, vyhadzovanie zapálených fakieľ a preskakovanie vatry za spevu a tanca. Cestou do školy sme pomocou svetlušiek hľadali ukrytý poklad. To bolo radosti, keď sme ho našli. Unavení, ale s krásnymi zážitkami sme sa poumývali a po prečítaní rozprávky, uložili búvať. Ráno nás čakali výborné raňajky a teplý čaj. Takéto zázračné noci by mohli byť častejšie.

          • Deň otcov

          • Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Našim ockom, ocinom, oteckom, či tatinom sme spravili malé prekvapenie. Tretia júnová nedeľa, 19. júna, patrila im. Malým darčekom a pozdravom sme im pripomenuli, akí dôležití sú pre nás. Ďakujeme za Vašu starostlivosť a trpezlivosť pri našej výchove, že ste oporou našim maminkám a strážite si nás, ako poklad.

          • Deň detí

          • Deň detí sme trávili v Harmanci. Hoci nás bolo kvôli ovčím kiahňam trochu menej, neodradilo nás to
            od zábavy. V škole sme mali tvorivé dielne, na ktorých sme vyrábali krásne sošky z modelovacej
            hmoty. Spolu so škôlkarmi sme si potom zaskákali na nafukovacom hrade. Poobede nás čakalo sladké
            prekvapenie. Veľmi sa nám to páčílo.. 

          • Deň matiek

          • Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Je oslavovaný v rôzne dni na mnohých miestach po celom svete, vychádza z rôznych tradícií. Na Slovensku sa Deň matiek oslavuje druhú májovú nedeľu. My sme našim maminkám pripravili bohatý program. Tance, piesne a básne sprevádzali naše maminky po celý čas besiedky. Svoj portrét, ktorý im s  láskou naši drobci namaľovali si mohli prezerať počas programu a ich úlohou bolo nájsť sa. Milým kvietkom, ktorý vyrobil každý žiak a bozkom pre maminky sme ukončili program. Ďakujeme Vám naše krásne maminky, že ste nás boli pozrieť a my sme Vám mohli ukázať našu snahu a talent.