• Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Tak rýchlo tento rok ubehol, že sa nám ani veriť nechce, že sme o školský rok starší a verím, že aj múdrejší. Bol plný zážitkov, ktoré si  starostlivo uchováme. Ako býva zvykom, stretli sme sa na školskom dvore a po vypočutí hymny a príhovore našej pani riaditeľky sme sa premiestnili do tried, kde sme si slávnostné prevzali vysvedčenia a popriali si krásne leto. Dostali sme aj lopty od našej pani starostky, za čo veľmi ďakujeme. Čakalo nás ešte lúčenie s našimi štvrtáčkami. Napísali nám list na rozlúčku a poďakovali sa za 4 roky prežité s nami. Aj my im ďakujeme a želáme všetko dobré v novej škole, veľa dobrých spolužiakov a nech sa im darí. Slávnostne ich pani učiteľka Zuzka posledný krát previedla po schodoch a spravili sme si aj fotku na rozlúčku. Zamávali sme školskej bráne a vykročili s úsmevom na prázdniny. 

          • Ako sme si stavali hrádze

          • Posledné dni školského roka boli teplé až tropické. Schladiť to bolo prvé, po čom sme túžili. A ako na to? Máme predsa potok. Nabalili sme pitie, deku a celí nadšení sme kráčali dolinou pomedzi stromy k miestu, kde je voda plytká a dosť bezpečná pre nás. Schladili sme sa tam a začali si v skupinkách stavať pomocou kameňov hrádze. Príroda je úchvatná, len treba využiť jej možnosti. Zábava, radosť, smiech aj občas špliechanie, ale v rámci srandy, sme si užili niekoľko dní po sebe. Vrelo všetkým odporúčame. Krásne prázdniny a veľa zážitkov prajeme všetkým.

          • Školská olympiáda

          • Každý rok máme v našej škole olympiádu. Síce sme ju memohli mať dva roky kvôli covidu, tak sme si ju tento rok vychutnali. Bolo síce veľmi teplo, ale naše výkony hovoria za všetko. Na začiatku sme si vypočuli olympijskú hymnu a zapálili oheň. Zložili sľuby a dali sa do boja. Čakali nás disciplíny: beh na 50 m, skok z miesta do diaľky, hod plnou loptou a nakoniec vytrvalostný beh. Osviežili sme sa po každom výkone a s plným nasadením pokračovali. Po ukončení sme si počkali na slávnostné vyhodnotenie a zatlieskali sme si všetci navzájom. Každý z nás si zaslúžil odmenu, samozrejme tí najlepší stáli na stupni víťazov a boli odmenení medailou. Tešíme sa na budúci rok.

          • Dopravná polícia na našej škole.

          • V utorok 28.6.2022 sme u nás privítali Dopravnú políciu. Celý Harmanec spozornel, keď sa zapli sirény a my sme mohli vyskúšať, ako policajti rozprávajú do vysielačky. Posedieť si na policajnej motorke a popozerať všetky nástroje, ktoré sú dôležité pri zásahu. Mali sme aj prednášku, ako sa správať na ceste, kedy je potrebné nosiť prilbu. Ako správne prejsť cez cestu a kráčať po nej, ak sa tam chodník nenachádza. Čo je povinnou súčasťou výbavy pre bicyklovanie. Veru, naučili a zopakovali sme si to poriadne. Hukot sirén bol, ale na nezaplatenie. Dostali sme aj darčeky v podobe pexesa a kalendára. Sľúbili nám, že prídu aj budúci rok a my sme sa im poďakovali za adrenalínový zážitok.