• Skrášľovanie okolia školy a sadenie živého plota na detskom ihrisku

          • Naša obec sa rozhodla využiť trávnatú plochu pod oknami "zeleného domu" na vybudovanie detského ihriska. Na ihrisko je vypracovaný architektonický návrh, vypracovala ho anonymná osoba - krajinná architektka, a pokiaľ budú financie a sily občanov stačiť, ihrisko bude obec postupne budovať. Zakúpila a inštalovala herné prvky a upravila plochu pod nimi. A ako sme pomohli my?

            V spolupráci s Mestkými lesmi Banská Bystrica, konkrétne s ing. Jozefom Jankovom, jeho spolupracovníkmi a  poslancom OZ pánom Pohančaníkom sme spoločnými silami vysadili 200kusov hrabu obyčajného, ktorý bude tvoriť živý plot detského ihriska. Na jeseň by k nemu malo pribudnúť ďalších 200kusov, aby bol plot dostatočne hustý. Už sa tešíme, ako budeme opäť nosiť vodu z potoka na zavlažovanie, kopať jamy a pomáhať dospelým. Samozrejme, že budeme dozerať na to, aby nikto z ľudí našu prácu neničil. Ďakujeme za pochopenie. 

          • Telesná výchova s florbalom ....

          • Šport je súčasťou našej každodennej práce v škole. A preto sme sa zapojili do výzvy SFZ, aby sa školy práve 12.apríla zapojili pohybovými aktivitami na telesnej výchove či v ŠKD alebo kdekoľvek zamearnými na florbal. My ho často hrávame práve na telesnej výchove či v popoludňajších hodinách v rámci ŠKD. Fotografie sú toho dôkazom.

            "S florbalkami opäť do školy! V stredu 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR."

          • ÚĽUV - Ústredie ľudovej umeleckej výroby a my .....

          • Keďže na škole radi tvoríme a vyrábame pekné veci, v rámci exkurzie sme navštívili ÚĽUV v Banskej Bystrici. Dozvedeli sme sa ako remeslá nie len v Banskej Bystrici, ale na celom Slovensku vznikali, a čo všetko sa dá vyrobiť z dreva, hliny, drôtu, bavlniek, skla, farbičiek a iných predmetov.

            Exkurziu sme absolvovali v rámci výtvarnej výchova a pracovného vyučovania. Veľmi sa nám páčila a už teraz sa tešíme, že budúci školský rok ÚĽUV opäť navštívime. A môžme aj trochu skôr, keďže cez letné prázdniny robí ÚĽUV denné tábory práve pre nás. Len nás musia rodičia prihlásiť.......

          • Vďaka za slobodu

          • Dňa 4.apríla 2023 sme sa spoločne s vedením obce Harmanec, Dolný Harmanec a zástupkyňami SZPB v Harmanci  poďakovali našim osloboditeľom za ich obetu a našu slobodu, položením kvetových kytíc a zapálením sviečok.

            Česť pamiatke obetim II. svetovej vojny!

          • Návšteva ZŠ Staré Hory

          • V uplynulých dňoch sme navštívili ZŠ na Starých Horách na Dni otvorených dverí. Keďže je to naša spádová škola, je s nami v spoločnom školskom obvode spolu s obcou Dolný Harmanec, naši žiaci po ukončení 4.ročníka sa môžu rozhodnúť spolu s ich rodičmi, kam nastúpia na II. stupeň ZŠ. Aj toto je jedna z možností......

          • Týždeň hlasného čítania

          • V týždni od 27.3. do 31.3 2023 sme na škole vyhlásili už III. ročník Týždňa hlasného čítania. Tento projekt je zameraný na podporu čítania v rodinách. Každý deň v týždni, čiže 7-krát, čítal člen rodiny nahlas 15 minút z knihy, ktorú si spoločne všetci členovia vybrali. Veríme, že tie minúty strávené s deťmi nikto z dospelých nepovažoval za stratené, ale považovali ich za krásne strávený čas s najväčšími pokladmi na svete.

            Ďakujeme všetkým členom rodiny, všetkým dospelým, súrodencom i kamarátom, ktorí rozvíjajú čítanie v rodinách.

            Rodiny, ktoré poctivo čítali každý deň, obdržia Diplom pre skvelú rodinu.

          • Požiarna ochrana očami detí - HASIČ PRETEKÁR

          • Požiarna ochrana očami detí - HASIČ PRETEKÁR

            V týchto dňoch sme obdržali list od Územnej organizácie DPO Banská bystrica, v ktprom boli napísané potešujúce správy. A síce - komisia mládeže pri ÚO DPO B. Bystrica vyhodnotila výtvarnú súťaž, Požiarna ochrana očami detí - HASIČ PRETEKÁR. A v nej sa umiestnili naši žiaci v kategórii žiaci 1.-4. ročníka ZŠ, ZUŠ, SZŠ a SZUŠ - 3. miesto - Samuel Toráč, 2. miesto Denis Kiedžuch, 1.miesto Mikuláš Kovalčík.

            Srdečne blahoželáme.

            A prosím, držte nám palec, lebo tieto práce postúpili do celoslovenského kola.

             

             

          • Ako na umenie ... 4

          • Dňa 24.februára sme sa vybrali do Stredoslovenskej galérie Bethlenov dom na edukatívno - prezentačnú výstavu pod názvom Ako na umenie... 4. Prostredníctvom hry sme sa mohli učiť porozumieť novým veciam, ako spoznávať a uvažovať nielen o svete, ale aj o sebe samých. Vtiahli nás do galerijného priestoru, kde sme umiestňovali vlastné objekty a spravili si výstavu. Dotykom sme cítili tvar a štruktúru rôznych materiálov, ako cesto, fazule, presýpali piesok, vnímali farbu sadry a pozorovali špagety v Krajine pod pokrievkou. Vzdušný balón nás preniesol do bludiska, kde sme sa  všetci nachvíľu stali hrdinom /-kou.