• Karneval ako v Riu....

          • Bolo to radosti a veselosti. Výborná muzika, skvelá zábava a fajnéééé šišky. Ďakujeme "nášmu disdžokejovi" pánovi Dušekovi za skvelú muziku, pani učiteľkám za pestré hry, výzdobu a súťaže a v neposlednom rade obci, že nám prispela na dobrú zábavu výborným občerstvením. Aj rodičom sa páčilo .....

          • ....hodnotenie a milý výlet

          • V deň poročného hodnotenia našej práce nám pani učiteľky rozdali na prvej hodine Výpisy vysvedčení, zhodnotili sme spočne svoju prácu a šupsa hejsa do lesa..... Po snehovom ošiali a nakŕmení lesnej zveri sme sa v učebni lesnej pedagogiky v Mestských lesoch banská bystrica v Dolnom Harmanci okrem iného učili hrať na lesný roh, počúvali spevy vtáčkov a rozoznávali zvuky lesných zvierat. Na záver nás čakala nemalá odmena od našich kamarátov - lesníkov. ĎAKUJEME za krásne prežitý deň!

          • Polročné hodnotenie v milej spoločnosti .....

          • Po dohode s Mestskými lesmi sme sa vybrali v utorok, 31.1., na turistickú vychádzku s cieľom nakŕmiť lesnú zver. Spolu s pánmi lesníkmi sme niesli hrudy kamennej soli do krmelcov do Dolného Harmanca, Rakytova, kde sa nachádza aj vodný žľab. Do rána napadlo veľa, veľa snehu, počasie nám veľmi prialo a my sme sa vybláznili v snehu ako už dávno nie. 

          • Trénujeme na školský turnaj

          • Pinpongový stôl ako vianočný darček vôbec nezapadá prachom. Každý deň, či ráno pred vyučovaním a či každú možnú prestávku, trénujeme a hráme. na konci školského roka nás čaká veľký turnaj a tvrdý súboj. Tak držte palec.

          • Múzeum v škole, škola v múzeu

          • V piatok, 20.1., sme navštívili Matejov dom v Banskej bystrici, ktorý je súčasťou Stredoslovenského múzea. Teta v múzeu nás prviedla všetkými expozíciami, kde sme sa dozvedeli o živote našich predkov na území mesta Banská Bystrica. Zahrali sme sa aj rôzne hry a vyrobili si svoj erb ako páni, majitelia jednotlivých hradov. Bola to super zábava. V škole sme si potom naše hrady nakreslili a nakoniec sme aj jeden veľky hradný areál vtvorili z odpadového materiálu pomocou farebného papiera, fixiek, lepidiel či drôtikov. Hrad je vystavený u nás v škole a čoskoro poputuje do priestorov obecného úradu.

          • Možnosť darovať 2 %

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

             

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše OZ HARMECHO. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

             

            Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            V tomto šk. roku 2022/23 sme aj vďaka Vašim 2% zabezpečili všetkým žiakom našej školy bezplatný Plavecký výcvik ako aj všetky pomôcky na výtvarnú a informatickú výchovu.

            Pozrite si Návod ako postupovať.

            Samozrejme sme Vám vo vypĺňaní tlačív nápomocní.

             

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy
               

             Požiadajte svojho zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane, to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,32 €. Stiahnite si predvyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.


            Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením) doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska alebo do 25. apríla 2023 na Základnú školu, Harmanec 10 , 976 03 Harmanec triednej učiteľke alebo riaditeľke školy.

            Návod ako postupovať

             

            Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Do 15.2.2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane
            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            4. Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane.
            5. Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

            Obchodné meno alebo názov:

            OZ HARMECHO

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

            Základná škola , Harmanec 10, 9746 03 Harmanec

            Právna forma:

            Nezisková organizácia

            Identifikačné číslo (IČO/SID):

            52141756

            Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

             

            Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

            Obchodné meno alebo názov:

            OZ HARMECHO

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

            Základná škola , Harmanec 10, 9746 03 Harmanec

            Právna forma:

            Nezisková organizácia

            Identifikačné číslo (IČO/SID):

            52141756

             

            Postup pre právnické osoby

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
            3. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

            Obchodné meno alebo názov:

            OZ HARMECHO

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

            Základná škola , Harmanec 10, 9746 03 Harmanec

            Právna forma:

            Nezisková organizácia

            Identifikačné číslo (IČO/SID):

            52141756

             

             

            Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.

            Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.