• Besiedka ku Dňu matiek

          •          Mama to je anjel , ktorý žije na zemi. Mama, to je krásna dáma,  vďaka ktorej srdce bije mi. 

            Naším mamám patrí veľká vďaka, pre ich lásku, dobro, pre ich obetu. A tak sme usilovne, ako včielky nacvičovali program. Básne, piesne, divadielko, tance a dokonca aj svetovo známu pieseň od skupiny Queen " Bohemia Rhapsody " Bol to pre nás všetkých veľký deň. Plný smiechu, radosti, ale aj trémy , ktorá k vystúpeniu patrí. Každí z nás napísal  svoje maminke list. A veru pri jeho čítaní to bolo krásne dojemné, vyšli slzy hrdosti a lásky, ktorú mama cíti , keď vidí svoje dieťa vystupovať. Po bohatom programe sme mali posedenie, ktoré sme nachystali. A maminky si mohli pozrieť aj prezentáciu ku dňu matiek , ktorú sme im pripravili  a tiež o našej škole a výletoch. Krásny deň vďaka našej usilovnosti, ktorý nám ostane v srdciach.

          • Škola v prírode

          • Cesta do školy v prírode bola dobrodružná, ako aj celý pobyt. Pre niektorích to znamenalo byť celý týždeň prvykrát bez rodičov a zvládli to bravúrne. Každý deň sme mali budík, raňajky, doobedné vyučovanie, poobede bohatý program, večer vyhodnotenie dňa a večierka. Naše izby museli byť upratané a čisté, kontrolovali sa každý deň, mlčanie pri obede to bola riadna makačka, večerné diskotéky, opekačka, nočná hra v prírode a súťaže. Animátori sa s nami nemaznali, museli sme byť dôslední a dodržiavať pravidlá. Spoznali sme nových kamarátov. Výlet do dediny Ostrý Grúň, kde sme boli pozrieť pamätník, ktorý nesie názov Súsošie matky braniacej dieťa. A čo bolo naj, kúpiť si sladkosť v miestných potravinách. Naučili sme sa názvy stromov a rastlín. Spravili si herbár. Bol to týždeň plný nových vecí a zážitkov.

          • Ovocie do škôl, kvietky pre včielky a plody ovocných kríkov do brušiek detičiek

          • Keďže školskou témou jarných mesiacov je hmyz, robíme aj aktivity, v ktorých vytvárame vhodné podmienky pre včielky, osy, motýle, čmeliaky......a síce, vysádzame ovocné kríky, liečivé bylinky a iné rastliny, aby ich hmyz mohol opeľovať a zároveň, aby boli ich potravou. V rámci prvouky, prírodovedy a v aktivitách školského klubu spoznávame veľké množstvo druhov hmyzu. Našimi favoritmi sú samozrejme včielky, akýkoľvek druh a preto sa zapájame do aktivít, ktoré organizujú rôzne ištitúcie. Jednou z nich je aj výsadba ovocných kríkov v areáli školy. U nás nájdete červené ríbezle. Už sa tešíme na leto a ich sladko-kyslú chuť.

            Tí, ktorým sa nelenilo a nakreslili nádherné obrázky, pani učiteľka Veronika zaslala ich práce a boli ocenení krásnymi ruksakmi.

          • Expedícia Medíkovo

          • Aj my sme sa zapojili do aktivít o včielkach s Lidlom. Na hodinách čítania, prvouky a prírodovedy sme vypracovávali množstvo úloh o včielkach a úľoh. Naučili sme sa, kto tam žije, akú plní úlohu a funkciu a čo všetko blahodárne za svoj život stihne urobiť pre prírodu vrátane nás, ľudí.

          • Včielky samotárky

          • Aj naša škola chce pomôcť prírode. Zapojili sme sa do projektu Včely do škôl a pomáhame včielkam samotárkam. Ich pričinením je viac opelených kvietkov a to nás teší. Prosíme všetkých, ktorí ich objavia na školskom dvore, prosíme ........... nedotýkajte sa úľov a nedráždite včielky. Oni sa nám odvďačia krajšou prírodou.

          • McDonald´s Cup

          • 27.mája sme sa aj my zúčastnili okresného kola minifutbalového turnaja medzi základnými školami. Futbalové zápolenie prebiehalo na futbalovom štadióne v Radvani, v Banskej Bystrici. Do krajského kola postúpila ZŠ Spojová 14, B. Bystrica, ktorá sa stala aj celoslovenským víťazom. Srdečne blahoželáme.

            V okresnom kole sme sa snažili najviac ako sme vedeli a vládali. Našu školu reprezentovali:

            Denis Kiedžuch, Miroslav Stehlík, Matúš Kovalčík, Lukáš Durečka , Anna Rajtúchová, Leontína Kováčová, Samuel Toráč, Marek Marko, David Ondrejka a Lukáš Bučko. 

            Nehrajúcim kapitánom bol Mikuláš Kovalčík.

            Poradie v okresnom kole.

            1.ZŠ Spojová 14, B. BystricaBanská Bystrica

             2.ZŠ s MŠ Tajovského 2, BadínBanská Bystrica

             3.Súkr. ZŠ Mládežnícka 51, B. BystricaBanská Bystrica

            Bez uvedeného poradia: 

             -Základná škola s MŠ - Nám. V. Dunajského 4/14,ĽubiBanská Bystrica

             -Základná škola s MŠ - Radvanská 1,Banská BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ Ďumbierska 17, B. BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ Golianova 8, B. BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ Harmanec 10, HarmanecBanská Bystrica

             -ZŠ Moskovská 2, B. BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ Pieninská 27, B. BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ s MŠ Priechod 179, PriechodBanská Bystrica

             -ZŠ s MŠ Školská 622, BrusnoBanská Bystrica

             -ZŠ Sitnianska 32, B. BystricaBanská Bystrica

             -ZŠ Školská 4, SelceBanská Bystrica

             -ZŠ Trieda SNP 20, B. BystricaBanská Bystrica

          • Deň ZEME

          • Tradične sme celý vyučovací deň venovali našej planéte Zem. Riešili sme matematické príklady, čítali texty, uvažovali a filozofovali o životnom prostredí, navrhovali sme riešenia problémov s odpadmi, zaviazali sme sa k Desatoro školaáka o ochrane planéty Zem. To všetko a ešte množstvo ďalších aktivít sme robili, robíme a budeme robiť, aby sme vylepšovali životné prostredie a chránili našu drahú planétu Zem.