• Deň narcisov

          • Narcis je v mnohých európskych krajinách symbolom boja proti rakovine. Deň narcisov je symbolom nádeje pre život a získava si stále viac sympatizantov. Pripnutím kvietka narcisu vyjadrujeme spolupatričnosť s ľuďmi postihnutými rakovinovým ochorením a úsilie im pomáhať. My sme si to pripomenuli prezentáciou a následne si žiaci vyrobili narcis. Spoločne sme spravili pohľadnicu a napisali odkaz kamarátom, ktorí sú pacientmi na detskej onkológii v Banskej Bystrici.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je deň venovaný našej planéte Zem, ktorý sa každoročne koná 22.apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti 21. marca a oslavoval príchod jari. Aj u nás v našej škole sme si ho patrične uctili. Pozreli si prezentáciu a spoločne sme našej zemi zarecitovali báseň Tanečnica Zem. Pri pracovnom liste sme si trocha potrápili hlávky a nakoniec sme si našu planétu ozdobili a spravili z nej človiečika. Na hodine výtvarnej výchovy sme si  vymaľovali kamarátov z iných častí zeme a nalepili sme ich spolu okolo nej. Naša Zem si zaslúži, aby sme si ju chránili.

          • Deň otvorených dverí

          • Koniec marca je pre budúcich prvákov vždy veľkým zážitkom. Aj naši škôlkári prišli prvýkrát, ešte pred zápisom, navštíviť priestory školy. Vyskúšali si, aké je to sedieť v školskej lavici, hlásiť sa a byť súčasťou vyučovania. U nás si budúci prváci vyskúšali hudobnú výchovu, na ktorej si zaspievali pieseň My sme malí muzikanti a zahrali si na detských hudobných nástrojoch. Desiatovú prestávku sme využili na malé občerstvenie, čajík a Brumíka. Na výtvarnej výchove si zase vyrobili muzikanta, ktorého si zobrali na pamiatku domov. Počas anglického jazyka sa naučili nové slovíčka. Všetkým sa nám tento deň  páčil. Veríme, že sa čoskoro stretneme na zápise a v septembri už ako veľkí prváci.

          • Svetový deň vody

          • 22. marec je svetový deň vody. Tento deň je teda jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Aj my sme si to v našej škole patrične pripomenuli. Prezentáciou, ako putovali kvapky vody sme si zopakovali a niektorí aj naučili kolobeh vody v prírode. Potom si každý našiel cestíčku v bludisku a v skupinkách vypracovali pracovný list. Nakoniec sme to zakončili vymaľovaním vlastnej kvapky. Pripevnili sme ich na obláčik a pripomínajú nám, aká je dôležitá voda pre nás všetkých a musíme si ju chrániť, aby aj naše budúce generácie mali takúto kvalitnú a pitnú vodu. Veronika Ondrejková